Stevan Kordić | Sve o 3K izložbi

Sve o 3K izložbi

August 14, 2016  •  Leave a Comment

Miško, Aleksandar Saša i Stevan Kordić3KAutori izložbe 3K, s lijeva na desno Miško, Aleksandar Saša i Stevan Kordić. Fotografija: Srđa Mirković.

Fotografska Izložba 3K, ​autora: Aleksandra Saše Kordića, Stevana Kordića i Miška Kordića održana je od 4. do 12. avgusta 2016. godine u Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu. Izložba je organizovana u sklopu manifestacije Purgatorije 2016, koju organizuje Centar za kulturu Tivat.

Fotografija: Aleksandar Saša Kordić

Pozivnica, plakat i katalog izložbe 3K

Pozivnicu, plakat i katalog izložbe 3K možete preuzeti sa donjih linkova. Upotreba fotografija iz ovih materijala nije dozvoljeno, bez dozvole autora.

Pozivnica izložbe 3K (270 KB)
Plakat izložbe 3K (506 KB)
Katalog izložbe 3K (1 MB)

Otvaranje izložbe 3KOtvaranje izložbe 3K. Fotografija: Nebojša Nišić

Otvaranje izložbe 3K

Izložba je otvorena 4. avgusta 2016. u 21:30 sati. Otvorio je Njegova ekselencija Antun Sbutega, ambasador Crne Gore u Republici Italiji. Iz njegovor govora na otvaranju izdvajamo:

Postavlja se pitanje kako to i zašto u jednoj porodici u isto vrijeme rađaju se neki talenti, ljudi sa umjetničkim i drugim sklonostima. Da li je to rezultat neke čudne i misteriozne kombinacije gena ili se u nekim porodicama stvara neka posebna kulturološka atmosfera koaj stimuliše razvoj talenata. Vjerovatno su oba razloga važna. U svakom slučaju, talenat je dar koji je neko dobio i za to nije zaslužan. Ali je u obavezi da taj talenat da rezultate. Za to je potreban veliki trud, vrijeme i energiju. Kordići su uložili taj veliki trud i uz umjetnički dar dobili smo ovu izložbu”. Sbutega je dalje napomenuo da osim zajedničkog porijekla jer su svi potomci grbaljske familije Kordić, trojicu autora, povezuje i more kao glavna inspiracija.

Nj. E. Antun Sbutega i autori izložbeNj. E. Antun Sbutega i autori izložbe: Stevan, Aleksandar Saša i Miško Kordić. Fotografija Nebojša Nišić.

„Mi smo svi odvje vitalno, oduvijek, od početka naše istorije, vezani za more. Upućeni smo na more, ali more nama nije samo izvor našeg blagostanja i ne samo da nas povezuje sa  cijelim svijetom, već ono ima i neke druge dimenzije. Od početka istorije, more ima mitološke, simboličke, metaforične i metafitičke dimenzije, i ove fotografije nas uvode upravo u te aspekte mora, dalekih obala i gradova i svega što je za more vezano.“- kazao je Sbutega dodajući da tri autora u svemu kao polazište za svoju umjetnost nose Boku Kotorsku i svoj zavičaj koji im je vječna inspiracija.

Zahvalnost autoraU ime autora Stevan Kordić se zahvaljuje prisutnima na otvaranju izložbe 3K. Fotografija: Nebojša Nišić.

Nakon Nj. E. Antuna Sbutege, prisutnima se obratio u ime autora Stevan Korić:

„Iza cijele ove postavke stoji more – nekad ćete ga vidjeti direktno, nekad će ono biti prisutno indirektno jer more samo po sebi, indukuje putovanje. Mi krećemo iz jedne konkretne tačke u prostoru koju zovemo Boka Kotorska, morem idemo i negdje stignemo, te to što smo na putu vidjeli, na fotografski način pokušavamo prenijeti ovdje u naš zavičaj.“

U galerijiPosjetioci u Galeriji ljetnjikovca Buća na izložbi 3K. Fotografija: Nebojša Nišić.

Medijski izvještaji o izložbi 3K

Medijski izvještaji o izložbi 3K, po abecednom redu, spisak još uvijek nije potpun.

- BokaNews, najava izložbe;
- BokaNews, izvještaj sa otvaranja;
- Dan, dnevne novine, online, najava izložbe;
​- Dan, dnevne novine, online, izvještaj sa otvaranja;
- Dux Radio, najava izložbe;
​- MNE Today, najava izložbe;
​- Portal Crna Gora, najava izložbe;
- Portal Kolektiv.me, najava izložbe;
- Radio Kotor, najava izložbe;
​- Radio televizija Crne Gore (RTCG), najava izložbe;
- Radio Tivat, najava izložbe;
- Radio Tivat, izvještaj sa otvaranja;
- Skala Radio, najava izložbe;
- Vijesti, online, izvještaj sa otvaranja;


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July (29) August (10) September (4) October (4) November (4) December (2)
January February March April May June (4) July August (2) September October (2) November December (2)
January February March April May June July (1) August (2) September October (1) November (1) December (1)
January February (1) March April May June July August September October November December (1)
January February March April May (2) June (1) July August September October November December